Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

když vynecháte náboženství, nastupují další démoni: pošahané ideologie, ekonomizmusatd .Navíc s nimi nejsou zkušenosti. Náš svět je dobrodružstvím idejí a z toho je nutné vyjít

0 0
možnosti

apoc9

10. 10. 2012 15:21
Islámské lži

Islám se lživě odkazuje na křesťanství, přestože je s ním v přímém rozporu. Stejně tak lživá postava falešného Ježíše pojmenovaného v koránu jako Isa. Chápání křesťanství muslimů ustrnulo na mylném chápání jeho zakladatele Mohameda. Křesťané neuznávají a nikdy neuznávali zahalování tak jako muslimové. Už v samotném základu je křesťanská filozofie a životní styl odlišný od islámu jako den a noc.

0 0
možnosti

Žiraf

10. 10. 2012 10:05
Bez pokory a snahy se neobejdete

Náboženství není jednoduché. Je třeba je studovat . Po letech studia doufejme dojdete k poznání, že křesťanské poselství lásky k bližnímu je nesmírně cenné.

1 0
možnosti

iluminat

9. 10. 2012 18:08
problem je v tom ze nam uz Bible muze bud byt ukradena

nebo se ji ridit, ale uz nemuzete druhym to vnucovat. Islam je dnes nejenom nabozenstvi ale styl zivota, a hlavne, politika. Jako kdyz nam vladla Cirkev Svata, taky nebylo to zadna krasa. Ale my jsme si vybojovali sekularni spolecnost, demokracii a svobodu nejen slova, ale i vyznani, ktere muze byt soukrome, ci spis musi. Verte treba na vesmirne jestirky. Nebo na nic. Vase volba. To je prave ta krasa nasi zapadni kultury. A te si musime dnes vazit a bojovat za to abych ja mohl byt ateista a vy obdivovat Koran. Za to to stoji, a to je ten VELIKY ROZDIL mezi dnesnim islamskym svetem a nama.

1 0
možnosti

apoc9

10. 10. 2012 15:54
Re: problem je v tom ze nam uz Bible muze bud byt ukradena

Každá víra je stylem života, pokud to tak není je pokrytectvím a zbytečností. Sekularismus je princip, který vznikl, aby potlačil křesťanství. Sekularismus nemá nic společného s náboženskou svobodou. Náboženství není soukromá záležitost a vytlačení náboženství do soukromé sféry je potlačení náboženské svobody.

0 0
možnosti

Pierre de Croissant

9. 10. 2012 16:54
Bible x Korán

Bible - soubor mnoha textů sepisovaných a vybíraných po tisíc let, mnoha žánrů, včetně oslavy lásky (Píseň písní) od mnoha autorů , včetně žen. Představuje historické poučení o vztahu člověka k bohu. Násilí je tam popisem historického a mnohdy špatného jednání člověka.

Korán - defacto sbírka denních rozkazů psychopatického náčelnika lupičů uspořádaná ne podle významu nebo času, ale podle délky textu! Násilí vůči nevěřícín  je tam  přímo přikazováno.

0 0
možnosti

KJV

9. 10. 2012 15:46
Kniha prověřená tisíciletími

Bible je kniha, která oslovuje lidi již 2000 let a její starší spisy ještě o 1000 let dříve. Je to kniha, která oslovuje a zaujímá miliony lidí i v dnešní době. Je to kniha, která poskytuje odpovědi na základní lidské otázky, odkud jsme, kdo jsme, jaký smysl má náš života a jaká je naše naděje do budoucna. Je to nejrozšířenější kniha na světě v dnešní době. Pro Vás je však bezcenná, nic Vás v ní nezaujalo, ty miliony lidí, pro které je to ta nejzajímavější a nejdůležitější kniha na světě jsou ti, kterým leze na mozek. To vypovídá hlavně o Vás, ne o Bibli, její hodnota je prověřená tisíciletími i současností. Třeba se Vám jednou trochu rozsvítí a změníte názor.

1 0
možnosti

Kojot

9. 10. 2012 15:52
Re: Kniha prověřená tisíciletími

No, já ten článek četl dvakrát, ale nikde jsem tam nenašel nic o tom, že by Bible byla pro autorku bezcenná a nic ji na ní nezaujalo. Můžete mne prosím osvítit a sdělit mi, z čeho tak soudíte?

0 0
možnosti

Lord Havelock Vetinari

9. 10. 2012 15:00
Korán i bible

jsou z mého pohledu jen staré, zpráchnivělé knihy, které jejich autoři dostali za úkol napsat za účelem ovládnutí lidí. Pro ty, kteří neví co s životem, může představovat návod. Mě však nemohou nijak povznést, jen svázat stovky a tisíce let starými pravidly vztahujícími se na tehdejší dobu a oblast tisíce kilometrů daleko kdesi v poušti. Nevadí mi muslimové jako lidé (kromě Větrovců a podobných), vadí mi ideologie. Protože mnozí muslimové i křesťané jsou jejich oběťmi a nevybrali si to. Dobře, ať si někdo uctívá meteorický kámen v černé krychli (bývalou pohanskou modlu)- dokud se vzhledem k ostatním lidem snaží projevovat dle věty 'Co nechceš, aby ostatní dělali tobě, nedělej ty jim', tak mi nevadí. Ale omlouvání islámské ideologie jen zametá cestu jejím projevům ze strany těch, kteří ji berou vážně. Protože ani islámové mezi sebou se nebyli schopni dohodnout, co vlastně ten pravý a skutečný islám je, tím méně to mohu vědět já. Ale strom poznáme dle ovoce- a to je pořádně shnilé.

4 0
možnosti

iacobau

9. 10. 2012 15:07
Re: Korán i bible

Váš pohled nevychází z reality, protože bible (a v jistém ohledu ani korán) nebyly sepsány za nějakým účelem, ale byly složeny z mnoha novějších a starších textů, jejichž ambice rozhodně nelze komplexně nazvat touhou po ovládnutí lidí.

Dokonce ani za návod tyto knihy nelze považovat (maximálně jen některé pasáže, např. desatero). Takže co s nimi?

0 0
možnosti

misaviki

9. 10. 2012 14:37
?

A kdyby ta vaše známá pociťovala, že je lesba, vybral by jí její milující otec jako partnerku ženu? Nebo kdyby chtěla žít sama a věnovat se kariéře, mohla by? Domlouvané sňatky jsou zhovadilost, říkejte si co chcete.

3 0
možnosti

hovn

9. 10. 2012 14:22
Nesmíte však zapomínat

na  masivní rozšíření marxova Kapitálu. Jinak, ten nadpis si nechte patentovat a čtěte si ho, až se o vás bude pokoušet rozum.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Čtenářka. Dítě, žena, snílek - jsem každou postavou, o které čtu...

Seznam rubrik